Практически курс - „Фотографията в денталната медицина” - 29 юни 2008 г.

дентална фотография

„Технологиите в 21 век, които са близо до нас, ни позволяват да документираме, проследяваме, анализираме, съхраняваме и представяме нашата работа. Това прави денталната професия още по-интересна, а пациентите ни още по-мотивирани. Фотографията е отделна професия и изисква знания, умения, желание, време и усилие. Правя този курс, за да споделя моя опит, умения и знания с всички дентални лекари, които имат желание за развитие и промяна в областта на фотодокументацията.”
д-р Иван ГоряловЦелта на курса е всеки участник, завършил курса, да може да прави:

  • пълен набор интраорални снимки;
  • пълен набор екстраорални снимки;
  • специфични интра- и екстраорални снимки;
  • обработка на снимките с компютър;
  • наименуване на файлове и снимки в ефективна система;
  • архивиране на документацията.

Записване: 0889 41 04 42
                 e-mail: ivang@usmivki.com

„Днес Вие за първи път ми показахте колко много означава едно щракване с фотото, колко простичко и с лекота се създават красивите неща и най-важното, че те остават за цял живот! Скоро завърших моето висше образование и си помислих – „И сега какво?”. Днес с Вас си отговорих: „Никога да не спирам да се обучавам и усъвършенствам, да търся млади и свежи хора като Вас – новатори, и то професионалисти! Благодаря Ви за прекрасното отношение! Нека усмивката да не слиза от лицата ви :).”

д-р Веселина Дукова – гр. Русе

******************************

 
„Иване, благодаря за получените знания относно фотографията в стоматологията! Истината е, че досега при всяка наша професионална и лична среща съм получавал немалко информация от тебе как да правя снимки и как да се усъвършенствам. Днес обаче всичко казано през тези години го получих в много синтезиран вид. Сигурно много стоматолози в България правят снимки, но едва ли го правят по толкова правилен начин като теб. Не смятам обаче, че ти създаде тази система на снимане само на базата на обучението при д-р Рафи Романо и най-вече проф. Уик Алекзандър. Според мен коренът на тази страст се крие много преди да започнем да учим в Стоматологичния факултет – още преди 1996 година, откогато се познаваме. Тогава нямаше компютри и цифрова апаратура, а ти имаше лаборатория в избата на вашата къща. Ясно е, че още тогава си бил спечелил конкурса за снимка – „Усмивка на годината”. Някой би казал:  „Глупости – това е било преди 15 години!”. Не – казвам аз – и ще цитирам великия духовен учител на България Петър Дънов: „Няма минало, настояще и бъдеще – всичко е едно цяло, просто човек се ражда с дадена мисия и я изпълнява”, а друг въпрос е кога хората го забелязват и става известен. Просто това е твоята мисия – УСМИВКАТА! Продължавай да я изпълняваш!”

д-р Ангел Георгиев – гр. Асеновград

******************************

8:00 – 10:00 Теоретична част
- Необходимостта и ползата от фотодокументация в денталната ни практика
- Избор на цифров фотоапарат
- Необходими помощни средства – усторазтворители, огледала и др.
- Избор на фон и пространство
- Правила за правене на интраорални снимки
- Правила за правене на екстраорални снимки
10:00 - 10:30 Почивка
10:30 - 13:30 Практическа част. Работа с пациент
13:30 - 14:00 Обяд
14:00 - 17:00 Практическа част
- Коментиране на заснетите снимки
- Проблеми и грешки при снимането и начин да ги избегнем
- Прехвърляне и обработка на снимките в компютър
- Наименуване и подреждане на информацията в компютъра с цел ефективност при използването й
- Архивиране на информацията