0889 410 442
Новина
15 юни 2012 г.
от Анастасия Майсторова

д-р Горялов на благотворителна мисия в Етиопия

д-р Горялов взе участие в десетдневна благотворителна мисия в Етиопия

На 15 юни 2012 г. д-р Горялов замина на благотворителна мисия с цел извършването на стоматологични прегледи и лечение на зъбните проблеми на хората в Етиопия. В екипа от още седем доктори от САЩ и още четиридесет доброволци, повечето от които съпругите и децата на самите доктори, д-р Горялов беше единственият участник от друга държава. Благотворителната инициатива е по идея и организация на д-р Муди Алекзандър –  син на създателя на брекетите „Алекзандър”, проф. Уик Алекзандър. Всеки от участниците в мисията сам е трябвало да се погрижи да осигури нужните инструменти и материали, което е още един техен благотворителен жест.

„С помощта на етиопската църква повечето от работните дни се провеждаха в преотстъпени от храмовете помещения. Въпреки неспециализираната обстановка и работата директно върху дървени пейки и пластмасови столове, ентусиазмът на всички участващи в процеса беше нестихващ. Енергията, с която доброволците работеха, многократно се пренасяше и на пациентите, които ни отвръщаха не само с благодарност, но и с уважение за голямата кауза. Приоритет на мисията бяха леченията на деца и жени. Един от дните беше отделен само за болни от СПИН, които, въпреки коварната болест, показаха сила на духа и вяра в доброто.”

От своите впечатления д-р Горялов разказва, че въпреки нищетата на етиопците, те са хора с удивителна вяра в Бог и в живота. Те не се предават пред нищо и посрещат трудностите с усмивка и надежда за едно по-добро бъдеще. Дневната доза храна на човек е един картоф и един банан, а един път в седмицата си позволяват да ядат яйце. Главен проблем на населението е липсата на вода за пиене и за земеделие.

Дано все повече хора, независимо от тяхната професия, финансово състояние и религия, помагат на истински нуждаещите се. Нека научим нещо от тези толкова мъдри хора. Нека се радваме на малкото в живота и оценяваме всичко, което имаме. Нито образованието, нито общественото положение ни правят истински хора, а това – да осъзнаем, че само с едно наше действие можем да помогнем на нуждаещ се и да дарим малко щастие там, където светлина почти не се вижда.

Нашата мисия е да има повече красиви усмивки

Свържи се с нас
Този сайт използва бисквитки. Използвайки сайтът вие се съгласявате с условията ни.
Съгласен съм Условия