0889 410 442
Новина
23 дек. 2015 г.
от Ирина Горялова

... ме научи да обичам повече себе си!

Усилие = Резултат

"Благодарна съм на Господ за щастливите съвпадения в живота ми. В случая с Иван те са две. Едното е чисто човешко - че сме роднини и че е един от малкото хора, с които сме на една вълна и затова обичам да си говоря и да споделям с него всичко – от радости и предизвикателства в живота до щури и невъзможни идеи и мечти. Второто съвпадение е професионално - в негово лице и с неговата "Фабрика за усвимки" случих на ортодонт. А ми се струва, че случването на ортодонт е много лично, почти като случването в женитбата – резултатите са за цял живот :-) 

Когато сложих брекети, много мои познати ме питаха недоумяващо защо съм ги сложила (някои ги наричаха дори "скоби"), като зъбите ми били прави. "Прави" бяха на кукуво лято. Това е мит, който често човек сам си повтаря или другите охотно му разказват, когато има съпротиви да сложи брекети. Другият мит е, че всевъзможни дребни несъвършенства са част от "чара" ми и "не са болка за умирачка". И аз така се успокоявах. Обаче 5 г. преди да започна ортодонтското лечение присъствах на едно обучение на д-р Алекзандър и само от случаите, които той показваше (без въобще да съм навлязла в дълбочина) вече знаех, че попадам в категорията на случаите за ортодонтско лечение. Осъзнах, че сигурно 99% от хората са за брекети, но дори не го знаят просто, защото не знаят колко красива може да бъде усмивката им и, че това е напълно възможно и то само с ортодонтия, без оперативна намеса. 

А като видях ортодонтските резултати - искрящи и абсолютно невероятни усмивки и трансформирани пациенти, които д–р Алекзандър показваше, разбрах на какво е способна ортодонтията и се размечтах и аз за такава "холивудска" усмивка, както той нарича специфичният краен резултат, който се получава с неговата система брекети… 

Накратко, човек веднъж като усети красотата на съвършенството, сякаш проглежда … и после не може да забрави – летвата е вдигната високо и всичко, което се прави на по-малко от 100% буквално дразни. 

Иван е учил лично при д-р Алекзандър и за мен беше ясно, че той е моят ортодонт. 5-6 г. ми отне самото чудене и маене как да сложа брекети. Бях с привидно прави зъби, но с много дълбока захапка, неправилно разположени корени на предните долни зъби и изместена средна линия на горните зъби, леки болки при дъвчене – все очевадни показатели за ортодонтско лечение. Когато спрях да се замозаблуждавам и най-накрая сложих брекети, дори аз, която вече бях наясно колко много малки, но значими, недостатъци има в усмивката ми, онемях като видях как линията на брекетите се накъдри като крив макарон. Изведнъж истината лъсна и ми стана ясна като бял ден, че "чарът" и колко са "прави" зъбите ми е една безпощадна липса на "очи" за красивото, почти като "зараза".

Въпреки голямото ми желание,  започнах лечението с лек ужас, защото зъбите ми са чувствителни и си мислех, че много ще ме боли. Нищо подобно. Като изключим лекото стягане за 1-2 дни при поставянето на брекетите и после при затягането им при контролните прегледи, не съм усещала болка. 

Случаят ми изглеждаше привидно "лесен", а всъщност се оказа случай на "фините настройки" и вместо 2 продължи 3 години. Зъбите ми просто се наместваха бавно… Хем много се пазарях да свалим брекетите по-рано, а направо не знам как отлетяха тези 3 г. Това лечение за мен беше невероятно изпитание на търпението – да чакаш естествените ти зъби да се наместят с определения от природата им ритъм, да поддържаш хигиената им през цялото време и да го правиш с любов, а не с досада или защото "трябва". Минах през всичките фази на "трябва", "писна ми", "няма ли да ги свалям тези брекети вече"… И се опознах. Разбрах, че ортодонтското лечение е физиологично, но е и брутално честно огледало на това доколко истински обичаш себе си не на думи, а всяка сутрин, всяка вечер, когато застанеш пред огледалото… Като лакмус тест е - веднага разбираш.

Особено съм благодарна на Иван, защото с невероятното си присъствие, търпение, любопитство, стремеж да изпипа детайлите и огромна, огромна любов към това, което прави, и към хората, не само ме удивляваше всеки път, но ме научи да обичам повече себе си! А това вече е безценно и като новата ми прекрасна усмивка е за цял живот!"

С вечна благодарност, 
Ирина Горялова
гр. София
23.12.2015 г.

Нашата мисия е да има повече красиви усмивки

Свържи се с нас
Този сайт използва бисквитки. Използвайки сайтът вие се съгласявате с условията ни.
Съгласен съм Условия