0889 410 442
Новина
16 май 2011 г.
от Теодора Стоичкова

Д-р Горялов, поканен в Чикаго

На 16.05.2011 г. Д-р Горялов присъства на годишната сбирка на американската асоциация на ортодонтите.

Интересни събития и емоции продължават да съпътстват престоя на д-р Горялов в Америка. Той бе поканен да присъства на най-голямото ортодонтско събитие в света, годишната сбирка на Американската асоциация на ортодонтите. Тази година то се проведе в Чикаго на 16 май. Поканата бе изпратена от Jaume Mesalles – вицепрезидент на международните продажби на една от най-големите компании в света, предлагащи ортодонтски материали, Аmerican Orthodontics. На тази среща много от големите ортодонти на Америка изнесоха лекции. Един от тях беше проф. Уик Алекзандър, учител на д-р Горялов и създател на системата „Алекзандър”. Тя е една от най-известните и изпробвани системи от брекети в света. Той презентира новия си учебник „Дългосрочна стабилност’’ и показа свои случаи, до 30 години след лечение. Проф. Алекзандър отдели специално внимание на  трета глава от новия си учебник, в която се представя важността на правилната оралната хигиена като фактор номер едно за дългосрочната стабилност на резултата от ортодонтското лечение. При презентирането на тази глава проф. Алекзандър акцентира върху книгата на д-р Горялов „Петте стъпки към отлична орална хигиена’’, която е насочена към пациентите и може да бъде използвана от всички дентални лекари като подкрепа в мотивацията на техните пациенти.

Пред аудиторията проф. Алекзандър представи своя снимка с д-р Горялов, като с нея той показа добрите професионални и лични отношения, които поддържат.
Като естествено продължение на идеята за дългосрочната стабилност на резултата от ортодонтското лечение, след лекцията на проф. Алекзандър лекция представи неговият най-добър приятел и колега Джим Боули, който е оценяващ в Американския борд на ортодонтите. Той прeзентира около 60 свои случая, в които показа пациенти, лекувани с дисциплината „Алекзандър” и проследени от 20 до 40 години след лечение.
След двете лекции публиката бурно аплодира двама от най-известните ортодонти в света, проф. Уик Алекзандър и най-добрия му приятел – Джим Боули.

Нашата мисия е да има повече красиви усмивки

Свържи се с нас
Този сайт използва бисквитки. Използвайки сайтът вие се съгласявате с условията ни.
Съгласен съм Условия